Când introducem carnea de pui în alimentaţia copilului

Carnea de pui este esenţială în combaterea riscului de anemie la bebeluşi, datorită cantităţii crescute de fier pe care o conţine. Pe lângă proprietăţile ce combat anemia, carnea de pui este o bogată sursă de proteine de cea mai bună calitate, care ajută la dezvoltarea armonioasă a micuţului.

toddler-1417781__180.jpgVârsta la care se poate introduce carnea de pui în alimentaţia copilului nu este una standard. Unii pediatri recomandă introducerea acestui aliment în alimentaţie între 6 şi 8 luni, alţii însă susţin că trebuie aşteptat până pe la 10 luni, pentru ca bebeluşul să poată digera corespunzător carnea de pui şi pentru a fi astfel evitate eventualele efecte digestive neplăcute.

Carnea de pui poate fi găsită pe piată în mai multe variante. Se poate opta pentru un pui întreg, anumite organe sau bucăţi separate din el. Pentru alimentaţia bebeluşului, cele mai recomandate sunt pulpele (inclusiv ciocănelele) deoarece au cea mai mare concetraţie de fier, au textura cea mai potrivită pentru a fi uşor de pasat şi sunt prietenoase cu stomăcelul celui mic fiind foarte uşor de digerat.

Dacă ar fi să facem un top cu produsele din carne recomandate pentru micuţi, pieptul de pui s-ar afla cu siguranţă pe locul 2 datorită concentraţiei ridicate de proteine şi datorită cantităţii scăzute de grăsimi nesănătoase. Fiind o carne mai aţoasă, aceasta trebuie introdusă în alimentaţia copilului mai târziu, după ce dinţişorii s-au dezvoltat şi pot ajuta mai mult la mestecare şi implicit la digestia mai uşoară a cărniţei.

Cele mai indicate mese în care să se introducă carnea de pui în alimentaţia copilului sunt cele de prânz, în jurul orei 12:00 – 13:00. In acest interval oral, copilul, se presupune a fi cel mai activ iar stomăcelul cel mai dispus la procesul de digerare.

Fiind introdusă în mesele de prânz, carnea de pui se combină la început cu legumele folosite în supe sau piureuri - morcovi, dovlecei, ţelină, ardei etc. În mod surprinzător, carnea de pui poate fi introdusă şi în piureurile din fructe. După o perioadă, poate fi combinată şi cu cereale şi legume crude.

Un criteriu foarte important de care trebuie să se ţină cont atunci când se alege carnea de pui pentru mesele micuţului este termenul de valabilitate. Cumpăraţi carnea din magazine sigure care prezintă încredere ce îndeplinesc cele mai ridicate standarde de igienă şi care nu comercializează produse expirate. După ce aţi făcut cumpărăturile, gătiţi imediat carnea de pui sau băgaţi-o la congelator pentru a evita alterarea acesteia.  

Sursa: copilul.ro

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări