Carnea de pui este esenţială în combaterea riscului de anemie la bebeluşi, datorită cantităţii crescute de fier pe care o conţine. Pe lângă proprietăţile ce combat anemia, carnea de pui este o bogată sursă de proteine de cea mai bună calitate, care ajută la dezvoltarea armonioasă a micuţului.
Vârsta la care se poate introduce carnea de pui în alimentaţia copilului nu este una standard. Unii pediatri recomandă introducerea acestui aliment în alimentaţie între 6 şi 8 luni, alţii însă susţin că trebuie aşteptat până pe la 10 luni, pentru ca bebeluşul să poată digera corespunzător carnea de pui şi pentru a fi astfel evitate eventualele efecte digestive neplăcute.
Carnea de pui poate fi găsită pe piată în mai multe variante. Se poate opta pentru un pui întreg, anumite organe sau bucăţi separate din el. Pentru alimentaţia bebeluşului, cele mai recomandate sunt pulpele (inclusiv ciocănelele) deoarece au cea mai mare concetraţie de fier, au textura cea mai potrivită pentru a fi uşor de pasat şi sunt prietenoase cu stomăcelul celui mic fiind foarte uşor de digerat.
Dacă ar fi să facem un top cu produsele din carne recomandate pentru micuţi, pieptul de pui s-ar afla cu siguranţă pe locul 2 datorită concentraţiei ridicate de proteine şi datorită cantităţii scăzute de grăsimi nesănătoase. Fiind o carne mai aţoasă, aceasta trebuie introdusă în alimentaţia copilului mai târziu, după ce dinţişorii s-au dezvoltat şi pot ajuta mai mult la mestecare şi implicit la digestia mai uşoară a cărniţei.
Cele mai indicate mese în care să se introducă carnea de pui în alimentaţia copilului sunt cele de prânz, în jurul orei 12:00 – 13:00. In acest interval oral, copilul, se presupune a fi cel mai activ iar stomăcelul cel mai dispus la procesul de digerare.
Fiind introdusă în mesele de prânz, carnea de pui se combină la început cu legumele folosite în supe sau piureuri - morcovi, dovlecei, ţelină, ardei etc. În mod surprinzător, carnea de pui poate fi introdusă şi în piureurile din fructe. După o perioadă, poate fi combinată şi cu cereale şi legume crude.
Un criteriu foarte important de care trebuie să se ţină cont atunci când se alege carnea de pui pentru mesele micuţului este termenul de valabilitate. Cumpăraţi carnea din magazine sigure care prezintă încredere ce îndeplinesc cele mai ridicate standarde de igienă şi care nu comercializează produse expirate. După ce aţi făcut cumpărăturile, gătiţi imediat carnea de pui sau băgaţi-o la congelator pentru a evita alterarea acesteia.
Sursa: copilul.ro
Din dorinţa de creştere şi dezvoltare continuă a societatii Fermador, la sfârşitul lunii iulie 2016, am achiziţionat activul funţional
13.09.2016 | Blog
Cu toţii suntem atenţi la aspectul fizic şi dorim să lasăm o impresie bună celor din jur. Un rol important în imaginea pe care ne-o creem
11.08.2016 | Blog
Pentru a limita consumul de alimente procesate este bine ca preparatele culinare prezentate mai jos să fie gătite chiar de dumneavoastră,
28.07.2016 | Blog
Fiecare părinte încearcă să îşi apropie copii şi să stabilească cu aceştia o relaţie de prietenie, iubire şi respect reciproc.
22.07.2016 | Blog
Se spune că, de cele mai multe ori dragostea trece prin stomac. Aşadar, un mod simplu şi la îndemâna oricărei femei de a arăta
14.07.2016 | Blog
Indiferent de reţetele preferate, este foarte importantă cunoaşterea unor reguli simple de pregătire corectă a cărnii. Pentru o carne bine
07.07.2016 | Blog
Familia reprezintă locul unde ne naştem, experimentăm în primii ani ai existenţei noastre, ne dezvoltăm şi
01.07.2016 | Blog
Astăzi ne-am hotărât să împărtăşim unele trucuri în materie de gătit cu prietenii Fermador. Astfel, pe viitor dacă doriţi
23.06.2016 | Blog
La nivel mondial, carnea de pui este cea mai consumată potrivit statisticilor. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe
16.06.2016 | Blog
Începând cu data de 6 iunie 2016 suntem mai aproape de ieşeni cu un nou magazin Fermador în care se
10.06.2016 | Blog
Importanţa cărnii pentru buna funcţionare a organismului nu poate fi contestată, datorită conţinutului crescut de proteine de calitate
03.06.2016 | Blog
Există foarte puţine gustări care crează o senzaţie de confort, şi dă o stare de bine aşa cum o face carnea de pui. De
25.05.2016 | Blog
15 Mai este o dată foarte importantă în cadrul companiei Fermador deoarece se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei. Cum una din
09.05.2016 | Blog
Dintotdeauna oamenii au căutat să afle ingredientele pentru o tinereţe veşnică , însă până acum
08.05.2016 | Blog
Păstrezi din când în când carne de pui la congelator? O cumperi uneori direct congelată şi vrei să o găteşti imediat? Ştii
01.05.2016 | Blog
La ce eşti atent înainte să adaugi carnea de pui în coşul de cumpărături: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur
21.04.2016 | Blog
Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii
14.04.2016 | Blog
Supă? Grătar sau pur şi simplu friptură la cuptor? Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de
07.04.2016 | Blog
Persoanele din Piatra Neamţ se pot bucura de comoditatea şi uşurinţa achiziţionării puiului Fermador deoarece am inaugurat un nou
23.03.2016 | Evenimente
La Fermador avem grijă de calitate puiului începând cu stația de incubație, continuând cu fermele de creștere, printr-o
04.06.2014 | Evenimente
Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.
Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete.