Carnea de pasăre unul din alimentele ce ajută la sănătatea părului. Află care sunt celelalte!

Cu toţii suntem atenţi la aspectul fizic şi dorim să lasăm o impresie bună celor din jur. Un rol important în imaginea pe care ne-o creem în societate îl joacă părul. Multe persoane consideră că pentru a avea un păr sănătos este suficientă folosirea unor produse de îngrijire însă alimentaţia este cu mult mai importantă pentru acest lucru.

demonstration-425278_960_720.jpgConform unui studiu realizat de un grup de cercetători britanici se pare că există o serie de alimente care au un efect benefic asupra sănătăţii şi frumuseţii părului. Acestea sunt:

  • Fructele de mare - crustaceele şi somonul sălbatic conţin, pe lângă zinc, care ajută la creşterea firelor de păr sănătoase, şi acizi graşi omega 3 care menţin scalpul sănătos.

 

  • Legumele de culoare verde închis - spanacul, broccoli şi sfecla mangoldul elveţian, conţin vitamina A şi C, ambele responsabile pentru producerea sebumului, care este considerat un fel de balsam natural produs de corp.

 

  • Fructele, care conţin niveluri ridicate de antioxidanţi - sunt ideale pentru asigurarea unui păr sănătos. Antioxidanţii ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi, motiv pentru care consumul de fructe poate ajuta la protejarea părului împotriva factorilor e mediu.

 

  • Ouăle - conţin biotină şi vitamina B-12, care sunt nutrienţi esenţiali pentru frumuseţea şi strălucirea părului.

 

  • Cerealele integrale - reprezintă şi ele o sursă de mai multe minerale şi vitamine, mai ales fier, element important pentru refacerea firului de păr.

 

  • Carnea de pasăre - reprezintă o sursă majoră de fier. De fapt, se pare în lipsa cărnii de pasăre din alimentaţie, firele de păr încep să se rupă foarte uşor.

 

Sursa: descopera.ro

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări