Carnea se servește bine făcută!

carne_pui.jpgIndiferent de reţetele preferate, este foarte importantă cunoaşterea unor reguli simple de pregătire corectă a cărnii. Pentru o carne bine făcută (şi nu ne referim doar la cât de mult a fost fiartă sau prăjită) implică parcurgerea unor anumiţi paşi, şi anume:

 

  • Sursa de proveniență a cărnii este unul dintre cele mai importante criterii de alegere. Dacă ţineţi la sănătatea dumneavostră este foarte important să ştiţi de unde vă procuraţi carnea. Alegeţi să consumaţi  carne ce provine de la animale crescute la curte sau de la producători ce pun mare preţ pe calitatea produselor şi pe sănătatea clienţilor. Dacă alegeţi produsele de la Fermador aveţi garantată calitatea şi condiţiie premium în care sunt crescuţi, pregătiţi, transportaţi şi depozitaţi puii.

 

  • Culoarea, mirosul, textura. De multe ori alegerea unei bucăți de carne potrivită este o adevărată încercare.. Carnea trebuie să aibă un miros proaspăt și neutru. Culoarea trebuie să fie uniformă, fără variații. Carnea de vită proaspătă are o culoare roșie. Carnea proaspătă de porc trebuie să fie roz spre roșu, la fel și carnea de oaie. Carnea de pui trebuie să aibe o culoare roz pal; la fel și cea de curcan.

 

  • Modul în care este depozitată carnea. Depozitaţi carnea la rece, în frigider. Carnea de pui, de curcan, de pește și fructele de mare pot rezista, în frigider, până la două zile. Carnea de vacă și oaie poate fi păstrată între 3 până la 5 zile.

 

După ce am ales cu grijă carnea, urmează etapa preparării, de asemenea importantă:

 

  • Îndepărtați oasele, atunci când este cazul. Atunci când sunt îndepărtate oasele se reduce considerabil riscul apariţiei infestării cu diferite bacterii. De asemenea, carnea  se găteşte mult mai bine şi profund când nu are oase.

 

  • Folosiți cuțite separate pentru carnea crudă și cea gătită. Acest lucru vă tine la distanţă în contaminarea cărnii gătite cu anumite bacterii ce se găsesc pe carnea crudă şi care sunt distruse în momentul pregătirii datorită temperaturilor ridicate.  

 

Aşadar, mare grijă la toate aspectele atunci când pregătiţi o gustare ce conţine carne. Aceşti paşi vor determina pregătirea în condiţii de siguranţă pentru sănătatea dumneavostreă şi a familiei a celor mai gustoare preparate din carne. 

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări