Cum alegi carnea de pui proaspătă şi de calitate?

La ce eşti atent înainte să adaugi carnea de pui în coşul de cumpărături: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur şi simplu cum este prezentat produsul?

 chicken-1140_960_720.jpg

Indiferent de răspuns, îţi vom prezenta în rândurile următoare ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să cumperi carne de pui.

 

Consumul de carne de pui prezintă numeroase beneficii pentru organism, doar dacă identificăm corect doi parametrii importanţi: prospeţimea şi calitatea. De asemenea, este esenţial să acordăm o atenţie deosebită atât modului de prezentare cât şi informaţiilor de pe etichetă când vine vorba de produsele din carne.

 

Cum alegi carnea de pui proaspătă şi de calitate?

Un prim indiciu de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să achiziţionezi carne de pui de calitate este culoarea. Carnea de pui proaspătă trebuie să aibă culoarea alb-gălbui. Este recomandat ca atunci când alegi produsul dorit să îl analizezi cu atenţie, iar dacă nu are această culoare şi prezintă un miros neplăcut, renunţă la achiziţie.

 

De asemenea, poţi să foloseşti şi o altă metodă pentru a verifică prospeţimea cărnii de pui: apasă uşor cu degetul pe carnea din ambalaj, iar dacă aceasta revine imediat la formă iniţială atunci este proaspătă.

 

Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este pielea. Aceasta trebuie să fie opacă şi fără pete.

 

Cât de important este ambalajul?

Atunci când alegi produsul din frigiderul este indicat să nu uiţi să analizezi şi ambalajul. Dacă este perforat, nu cumpăra acest produs, deoarece proprietăţile specifice cărnii de pui nu mai sunt sigure. În general, carnea de pui ambalată corespunzător este protejată eficient în timpul transportului şi al manipulării.

 

Nu ignora eticheta

După ce te-ai asigurat de prospeţimea cărnii de pui şi că ambalajul este intact, citeşte informaţiile de pe etichetă. Aceasta trebuie să conţină date cu privire la  denumirea produsului, cantitatea netă de pui, termenul de valabilitate şi condiţiile în care a fost depozitată carnea plus numele şi adresa producătorului.


Mai mult, este indicat să cumperi carnea de pui care are şi certificat pentru managementul calităţii şi siguranţei alimentare.

 

Este foarte bine să alegi carnea de pui spre finalizarea cumpărăturilor, pentru a nu o ţine prea mult timp în coş la temperaturi necorespunzătoare.

 

În plus, înainte de a pune în coşul de cumpărături, verifică încă o dată carnea de pui: să aibă un aspect uniform, compact şi o consistentă fermă. Şi de asemenea, culoarea trebuie să fie uniformă atât la suprafaţă cât şi pe secţiunea sa.

Dacă vrei  să scapi de toate aceste  verificări poţi vizita unul din magazinele Fermador, locul unde calitatea şi prospeţimea cărnii de pui îţi este garantată.

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări