La ce eşti atent înainte să adaugi carnea de pui în coşul de cumpărături: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur şi simplu cum este prezentat produsul?
Indiferent de răspuns, îţi vom prezenta în rândurile următoare ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să cumperi carne de pui.
Consumul de carne de pui prezintă numeroase beneficii pentru organism, doar dacă identificăm corect doi parametrii importanţi: prospeţimea şi calitatea. De asemenea, este esenţial să acordăm o atenţie deosebită atât modului de prezentare cât şi informaţiilor de pe etichetă când vine vorba de produsele din carne.
Cum alegi carnea de pui proaspătă şi de calitate?
Un prim indiciu de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să achiziţionezi carne de pui de calitate este culoarea. Carnea de pui proaspătă trebuie să aibă culoarea alb-gălbui. Este recomandat ca atunci când alegi produsul dorit să îl analizezi cu atenţie, iar dacă nu are această culoare şi prezintă un miros neplăcut, renunţă la achiziţie.
De asemenea, poţi să foloseşti şi o altă metodă pentru a verifică prospeţimea cărnii de pui: apasă uşor cu degetul pe carnea din ambalaj, iar dacă aceasta revine imediat la formă iniţială atunci este proaspătă.
Un alt aspect de care trebuie să ţii cont este pielea. Aceasta trebuie să fie opacă şi fără pete.
Cât de important este ambalajul?
Atunci când alegi produsul din frigiderul este indicat să nu uiţi să analizezi şi ambalajul. Dacă este perforat, nu cumpăra acest produs, deoarece proprietăţile specifice cărnii de pui nu mai sunt sigure. În general, carnea de pui ambalată corespunzător este protejată eficient în timpul transportului şi al manipulării.
Nu ignora eticheta
După ce te-ai asigurat de prospeţimea cărnii de pui şi că ambalajul este intact, citeşte informaţiile de pe etichetă. Aceasta trebuie să conţină date cu privire la denumirea produsului, cantitatea netă de pui, termenul de valabilitate şi condiţiile în care a fost depozitată carnea plus numele şi adresa producătorului.
Mai mult, este indicat să cumperi carnea de pui care are şi certificat pentru managementul calităţii şi siguranţei alimentare.
Este foarte bine să alegi carnea de pui spre finalizarea cumpărăturilor, pentru a nu o ţine prea mult timp în coş la temperaturi necorespunzătoare.
În plus, înainte de a pune în coşul de cumpărături, verifică încă o dată carnea de pui: să aibă un aspect uniform, compact şi o consistentă fermă. Şi de asemenea, culoarea trebuie să fie uniformă atât la suprafaţă cât şi pe secţiunea sa.
Dacă vrei să scapi de toate aceste verificări poţi vizita unul din magazinele Fermador, locul unde calitatea şi prospeţimea cărnii de pui îţi este garantată.
Din dorinţa de creştere şi dezvoltare continuă a societatii Fermador, la sfârşitul lunii iulie 2016, am achiziţionat activul funţional
13.09.2016 | Blog
Carnea de pui este esenţială în combaterea riscului de anemie la bebeluşi, datorită cantităţii crescute de fier pe care o conţine. Pe
18.08.2016 | Blog
Cu toţii suntem atenţi la aspectul fizic şi dorim să lasăm o impresie bună celor din jur. Un rol important în imaginea pe care ne-o creem
11.08.2016 | Blog
Pentru a limita consumul de alimente procesate este bine ca preparatele culinare prezentate mai jos să fie gătite chiar de dumneavoastră,
28.07.2016 | Blog
Fiecare părinte încearcă să îşi apropie copii şi să stabilească cu aceştia o relaţie de prietenie, iubire şi respect reciproc.
22.07.2016 | Blog
Se spune că, de cele mai multe ori dragostea trece prin stomac. Aşadar, un mod simplu şi la îndemâna oricărei femei de a arăta
14.07.2016 | Blog
Indiferent de reţetele preferate, este foarte importantă cunoaşterea unor reguli simple de pregătire corectă a cărnii. Pentru o carne bine
07.07.2016 | Blog
Familia reprezintă locul unde ne naştem, experimentăm în primii ani ai existenţei noastre, ne dezvoltăm şi
01.07.2016 | Blog
Astăzi ne-am hotărât să împărtăşim unele trucuri în materie de gătit cu prietenii Fermador. Astfel, pe viitor dacă doriţi
23.06.2016 | Blog
La nivel mondial, carnea de pui este cea mai consumată potrivit statisticilor. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe
16.06.2016 | Blog
Începând cu data de 6 iunie 2016 suntem mai aproape de ieşeni cu un nou magazin Fermador în care se
10.06.2016 | Blog
Importanţa cărnii pentru buna funcţionare a organismului nu poate fi contestată, datorită conţinutului crescut de proteine de calitate
03.06.2016 | Blog
Există foarte puţine gustări care crează o senzaţie de confort, şi dă o stare de bine aşa cum o face carnea de pui. De
25.05.2016 | Blog
15 Mai este o dată foarte importantă în cadrul companiei Fermador deoarece se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei. Cum una din
09.05.2016 | Blog
Dintotdeauna oamenii au căutat să afle ingredientele pentru o tinereţe veşnică , însă până acum
08.05.2016 | Blog
Păstrezi din când în când carne de pui la congelator? O cumperi uneori direct congelată şi vrei să o găteşti imediat? Ştii
01.05.2016 | Blog
Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii
14.04.2016 | Blog
Supă? Grătar sau pur şi simplu friptură la cuptor? Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de
07.04.2016 | Blog
Persoanele din Piatra Neamţ se pot bucura de comoditatea şi uşurinţa achiziţionării puiului Fermador deoarece am inaugurat un nou
23.03.2016 | Evenimente
La Fermador avem grijă de calitate puiului începând cu stația de incubație, continuând cu fermele de creștere, printr-o
04.06.2014 | Evenimente
Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.
Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete.