Păstrezi din când în când carne de pui la congelator? O cumperi uneori direct congelată şi vrei să o găteşti imediat? Ştii cum să o dezgheţi rapid?
Cu toate că îngheaţă foarte uşor, procesul de dezgheţare al cărnii de pui nu este la fel de simplu. Din acest motiv îţi prezentăm câteva sfaturi de care să ţii cont atunci când dezgheţi carnea de pui.
Indiferent că vrei sau nu să îţi găteşti rapid prânzul sau cina, trebuie să fii atent când dezgheţi carnea. În principiu, carnea de pui este mai pretenţioasă şi trebuie dezgheţată cu atenţie, pentru a evita infecţiile cu Salmonella sau cu E.coli.
Astfel, ţine cont de următoarele aspecte:
Nu dezgheţa carnea de pui la temperatura camerei. Metoda corectă de dezgheţare a cărnii este în frigider, pentru (chiar) 1-2 zile.
Pune carnea într-o pungă de plastic, închide-o bine şi apoi introdu-o într-un vas cu apă rece. Este recomandat să schimbi apa la fiecare 30 minute, pentru a te asigura că rămâne la o temperatură scăzută.
Dacă vrei să găteşti imediat, poţi să foloseşti cuptorul cu microunde.
Alte metode de dezgheţare a cărnii de pui:
O altă metodă la îndemână este jetul de apă rece de la robinet. Este indicat să nu laşi carnea sub jetul de apă mai mult de 4 ore.
Tot în procesul de dezgheţare poţi să foloseşti puţin oţet. Toarnă o cantitate mică de oţet pe carnea de pui şi vei putea apoi să găteşti mai repede.
Câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont:
Nu pune carnea de pui în apă fierbinte, deoarece carnea îşi pierde savoarea.
Nu lasă carnea de pui să se dezgheţe pur şi simplu într-un vas sau pe masă în bucătărie.
Reţine:
Chiar dacă agenţii patogeni sunt distruşi atunci când prepari carnea de pui, există totuşi un risc de a lua Salmonella sau E.coli.
Carnea de pui dezgheţată rezistă în frigider cel mult 1-2 zile.
Din dorinţa de creştere şi dezvoltare continuă a societatii Fermador, la sfârşitul lunii iulie 2016, am achiziţionat activul funţional
13.09.2016 | Blog
Carnea de pui este esenţială în combaterea riscului de anemie la bebeluşi, datorită cantităţii crescute de fier pe care o conţine. Pe
18.08.2016 | Blog
Cu toţii suntem atenţi la aspectul fizic şi dorim să lasăm o impresie bună celor din jur. Un rol important în imaginea pe care ne-o creem
11.08.2016 | Blog
Pentru a limita consumul de alimente procesate este bine ca preparatele culinare prezentate mai jos să fie gătite chiar de dumneavoastră,
28.07.2016 | Blog
Fiecare părinte încearcă să îşi apropie copii şi să stabilească cu aceştia o relaţie de prietenie, iubire şi respect reciproc.
22.07.2016 | Blog
Se spune că, de cele mai multe ori dragostea trece prin stomac. Aşadar, un mod simplu şi la îndemâna oricărei femei de a arăta
14.07.2016 | Blog
Indiferent de reţetele preferate, este foarte importantă cunoaşterea unor reguli simple de pregătire corectă a cărnii. Pentru o carne bine
07.07.2016 | Blog
Familia reprezintă locul unde ne naştem, experimentăm în primii ani ai existenţei noastre, ne dezvoltăm şi
01.07.2016 | Blog
Astăzi ne-am hotărât să împărtăşim unele trucuri în materie de gătit cu prietenii Fermador. Astfel, pe viitor dacă doriţi
23.06.2016 | Blog
La nivel mondial, carnea de pui este cea mai consumată potrivit statisticilor. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe
16.06.2016 | Blog
Începând cu data de 6 iunie 2016 suntem mai aproape de ieşeni cu un nou magazin Fermador în care se
10.06.2016 | Blog
Importanţa cărnii pentru buna funcţionare a organismului nu poate fi contestată, datorită conţinutului crescut de proteine de calitate
03.06.2016 | Blog
Există foarte puţine gustări care crează o senzaţie de confort, şi dă o stare de bine aşa cum o face carnea de pui. De
25.05.2016 | Blog
15 Mai este o dată foarte importantă în cadrul companiei Fermador deoarece se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei. Cum una din
09.05.2016 | Blog
Dintotdeauna oamenii au căutat să afle ingredientele pentru o tinereţe veşnică , însă până acum
08.05.2016 | Blog
La ce eşti atent înainte să adaugi carnea de pui în coşul de cumpărături: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur
21.04.2016 | Blog
Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii
14.04.2016 | Blog
Supă? Grătar sau pur şi simplu friptură la cuptor? Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de
07.04.2016 | Blog
Persoanele din Piatra Neamţ se pot bucura de comoditatea şi uşurinţa achiziţionării puiului Fermador deoarece am inaugurat un nou
23.03.2016 | Evenimente
La Fermador avem grijă de calitate puiului începând cu stația de incubație, continuând cu fermele de creștere, printr-o
04.06.2014 | Evenimente
Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.
Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete.