Cum dezgheţi rapid carnea de pui?

Păstrezi din când în când carne de pui la congelator? O cumperi uneori direct congelată şi vrei să o găteşti imediat? Ştii cum să o dezgheţi rapid?

 

Cu toate că îngheaţă foarte uşor, procesul de dezgheţare al cărnii de pui nu este la fel de simplu. Din acest motiv îţi prezentăm câteva sfaturi de care să ţii cont atunci când dezgheţi carnea de pui.

 

Indiferent că vrei sau nu să îţi găteşti rapid prânzul sau cina, trebuie să fii atent când dezgheţi carnea. În principiu, carnea de pui este mai pretenţioasă şi trebuie dezgheţată cu atenţie, pentru a evita infecţiile cu Salmonella sau cu E.coli.

 

chicken-breast-279847_960_720.jpg

  Astfel, ţine cont de următoarele aspecte:

  •   Nu dezgheţa carnea de pui la temperatura camerei. Metoda corectă de  dezgheţare a cărnii este în frigider, pentru (chiar) 1-2 zile.

  •   Pune carnea într-o pungă de plastic, închide-o bine şi apoi introdu-o  într-un vas cu apă rece. Este recomandat să schimbi apa la fiecare 30  minute, pentru a te asigura că rămâne la o temperatură scăzută.

  •   Dacă vrei să găteşti imediat, poţi să foloseşti cuptorul cu microunde.

   Alte metode de dezgheţare a cărnii de pui:

  •  O altă metodă la îndemână este jetul de apă rece de la robinet. Este  indicat să nu laşi carnea sub jetul de apă mai mult de 4 ore.

  •  Tot în procesul de dezgheţare poţi să foloseşti puţin oţet. Toarnă o  cantitate mică de oţet pe carnea de pui şi vei putea apoi să găteşti mai repede.

 

Câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont:

  • Nu pune carnea de pui în apă fierbinte, deoarece carnea îşi pierde savoarea.

  • Nu  lasă carnea de pui să se dezgheţe pur şi simplu într-un vas sau pe masă în bucătărie.

 

Reţine:

Chiar dacă agenţii patogeni sunt distruşi atunci când prepari carnea de pui, există totuşi un risc de a lua Salmonella sau E.coli.

Carnea de pui dezgheţată rezistă în frigider cel mult 1-2 zile.

 

 

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări