Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii la masă? Sau pur şi simplu vrei să îţi răsfeţi familia?
Indiferent de situaţie, îţi vom prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să faci o friptură de pui ca la carte.
1. Spală corect carnea de pui
Într-adevăr, carnea de pui crudă este contaminată de numeroase bacterii şi germeni care se distrug doar prin preparare termică. Din această cauză, este recomandat să speli carnea de pui într-un vas (bol) suficient de mare şi înalt, evitând astfel să împrăştii apa contaminată pe ustensilele de gătit sau pe celelalte ingrediente. Mai mult, în acest fel te protejezi împotriva îmbolnăvirii.
2. Utilizează condimente care dau savoare
Usturoiul, piperul, boiaua (picantă sau dulce), busuiocul sau oregano sunt doar câteva mirodenii pe care le poţi folosi pentru a prepara o friptură delicioasă de pui. În funcţie de preferinţe, poţi să adaugi şi alte condimente.
3. Ţine carnea de pui la marinat între 2-4 ore
Condimentarea simplă a cărnii de pui s-a dovedit a fi insuficientă pentru a obţine o friptură apetisantă. În schimb, preparatele marinate cu ulei de măsline, zeama de lămâie sau oţet alături de numeroase condimente au avut la finalul preparării, o aromă deosebită.
În plus, bucăţile de carne (preparate) erau foarte fragede.
4. Găteşte suficient
Uneori, timpul de preparare al unei reţete poate fi înşelător, mai ales când nu poţi să reglezi corect temperatura la cuptor. Pentru a-ţi da seama că friptura este gata, urmăreşte culoarea acesteia. Dacă ai pus o bucată mai mare de carne de pui, este indicat să o tranşezi puţin cu un cutiţ, iar dacă observi că este roz, atunci trebuie să măreşti timpul de preparare.
Reţine: Friptura este bine făcută atunci când interiorul ei are culoarea albă.
Alte trucuri:
Din dorinţa de creştere şi dezvoltare continuă a societatii Fermador, la sfârşitul lunii iulie 2016, am achiziţionat activul funţional
13.09.2016 | Blog
Carnea de pui este esenţială în combaterea riscului de anemie la bebeluşi, datorită cantităţii crescute de fier pe care o conţine. Pe
18.08.2016 | Blog
Cu toţii suntem atenţi la aspectul fizic şi dorim să lasăm o impresie bună celor din jur. Un rol important în imaginea pe care ne-o creem
11.08.2016 | Blog
Pentru a limita consumul de alimente procesate este bine ca preparatele culinare prezentate mai jos să fie gătite chiar de dumneavoastră,
28.07.2016 | Blog
Fiecare părinte încearcă să îşi apropie copii şi să stabilească cu aceştia o relaţie de prietenie, iubire şi respect reciproc.
22.07.2016 | Blog
Se spune că, de cele mai multe ori dragostea trece prin stomac. Aşadar, un mod simplu şi la îndemâna oricărei femei de a arăta
14.07.2016 | Blog
Indiferent de reţetele preferate, este foarte importantă cunoaşterea unor reguli simple de pregătire corectă a cărnii. Pentru o carne bine
07.07.2016 | Blog
Familia reprezintă locul unde ne naştem, experimentăm în primii ani ai existenţei noastre, ne dezvoltăm şi
01.07.2016 | Blog
Astăzi ne-am hotărât să împărtăşim unele trucuri în materie de gătit cu prietenii Fermador. Astfel, pe viitor dacă doriţi
23.06.2016 | Blog
La nivel mondial, carnea de pui este cea mai consumată potrivit statisticilor. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe
16.06.2016 | Blog
Începând cu data de 6 iunie 2016 suntem mai aproape de ieşeni cu un nou magazin Fermador în care se
10.06.2016 | Blog
Importanţa cărnii pentru buna funcţionare a organismului nu poate fi contestată, datorită conţinutului crescut de proteine de calitate
03.06.2016 | Blog
Există foarte puţine gustări care crează o senzaţie de confort, şi dă o stare de bine aşa cum o face carnea de pui. De
25.05.2016 | Blog
15 Mai este o dată foarte importantă în cadrul companiei Fermador deoarece se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei. Cum una din
09.05.2016 | Blog
Dintotdeauna oamenii au căutat să afle ingredientele pentru o tinereţe veşnică , însă până acum
08.05.2016 | Blog
Păstrezi din când în când carne de pui la congelator? O cumperi uneori direct congelată şi vrei să o găteşti imediat? Ştii
01.05.2016 | Blog
La ce eşti atent înainte să adaugi carnea de pui în coşul de cumpărături: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur
21.04.2016 | Blog
Supă? Grătar sau pur şi simplu friptură la cuptor? Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de
07.04.2016 | Blog
Persoanele din Piatra Neamţ se pot bucura de comoditatea şi uşurinţa achiziţionării puiului Fermador deoarece am inaugurat un nou
23.03.2016 | Evenimente
La Fermador avem grijă de calitate puiului începând cu stația de incubație, continuând cu fermele de creștere, printr-o
04.06.2014 | Evenimente
Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.
Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete.