Cum să prepari corect friptura de pui?

raw-chicken-484195_960_720.jpg    Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii la masă? Sau pur şi simplu vrei să îţi răsfeţi familia?

 

     Indiferent de situaţie, îţi vom prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să faci o friptură de pui ca la carte.

 

 1. Spală corect carnea de pui

Într-adevăr, carnea de pui crudă este contaminată de numeroase bacterii şi germeni care se distrug doar prin preparare termică. Din această cauză, este recomandat să speli carnea de pui într-un vas (bol) suficient de mare şi înalt, evitând astfel să împrăştii apa contaminată pe ustensilele de gătit sau pe celelalte ingrediente. Mai mult, în acest fel te protejezi împotriva îmbolnăvirii.

 

2. Utilizează condimente care dau savoare

Usturoiul, piperul, boiaua (picantă sau dulce), busuiocul sau oregano sunt doar câteva mirodenii pe care le poţi folosi pentru a prepara o friptură delicioasă de pui. În funcţie de preferinţe, poţi să adaugi şi alte condimente.

 

3. Ţine carnea de pui la marinat între 2-4 ore

Condimentarea simplă a cărnii de pui s-a dovedit a fi insuficientă pentru a obţine o friptură apetisantă. În schimb, preparatele marinate cu ulei de măsline, zeama de lămâie sau oţet alături de numeroase condimente au avut la finalul preparării, o aromă deosebită.
În plus, bucăţile de carne (preparate) erau foarte fragede.

 

4. Găteşte suficient

Uneori, timpul de preparare al unei reţete poate fi înşelător, mai ales când nu poţi să reglezi corect temperatura la cuptor. Pentru a-ţi da seama că friptura este gata, urmăreşte culoarea acesteia.  Dacă ai pus o bucată mai mare de carne de pui, este indicat să o tranşezi puţin cu un cutiţ, iar dacă observi că este roz, atunci trebuie să măreşti timpul de preparare.

Reţine: Friptura este bine făcută atunci când interiorul ei are culoarea albă.

 

Alte trucuri:

chicken-875268_960_720.jpg

  • Carnea de pui se rumeneşte mai frumos dacă înainte de a o scoate din cuptor, o stropeşti cu bere.

 

  • Friptura de pui poate avea un gust şi mai bun dacă înainte de a o băga la cuptor o stropiţi bine cu suc de lămâie. În acest mod, friptura va fi crocantă şi nu se va lipi de tavă.

 

  • Pentru a căpata textura şi aroma pe care ţi le doreşti, poţi să înţepi sau să crestezi carnea, pe lângă acestea poţi să zgrobeşti usturoiul şi ceapa în loc sa le tai rondele (deoarece se vor elibera mai uşor sucurile şi aromele).
  • De asemenea, este indicat să alegi vase din platic, sticlă sau ceramică şi să le eviţi pe cele din aluminiu atunci când laşi la marinat carnea de pui.
  • Pune o bucăţică de hârtie de copt peste pieptul de pui, înainte de a-l da la cuptor şi vei observa că friptura va fi suculentă.

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări