Fiecare părinte încearcă să îşi apropie copii şi să stabilească cu aceştia o relaţie de prietenie, iubire şi respect reciproc. Copiii se simt bine atunci când părintele oferă protecţie, este prezent în momentele importante şi reuşeşte să ţină pasul cu etapele dezvoltării ca om şi ca personalitate a celui mic. Această prezentă nu trebuie să fie 100% fizică pentru că astfel părintele se va transforma într-un guardian şi un factor de stres şi nelinişte pentru copil.
Astfel, un moment important în care un părinte se poate apropia mai mult de copil şi poate afla mai multe detalii cu privire la pasiunile sau evenimentele din viaţa acestuia este masa în familie.
Pe lângă avantajul mai sus amintit şi anume crearea unei legături mai strânse şi mai apropiate între membrii familiei, cercetătorii au descoperit că masa în familie luată cu regularitate conduce către un regim de alimentaţie mai sănătos. Copii au şansa să consume astfel mai multe fructe, legume, carne de pui şi nu tot felul de mâncăruri procesate pe care le consumă în cercul de prieteni.
Aceeaşi cercetători au chestionat diverse familii adresându-le o serie de întrebări precum: “De câte ori pe săptămână obişnuiţi să luaţi masa cu toţi membrii gospodăriei?” şi “De obicei, când vă întâlniţi la masă cu toţi membrii din familie?". Rezultatele studiului au concluzionat că doar 58% dintre cei chestionaţi reuşesc să ia masa zilnic cu familia, 30% servesc două sau trei mese cu familia iar 12% aproape niciodată.
Se pare că seara este cel mai preferat moment în care oamenii se adună la masă cu familia într-o proporţie de 55%, doar 30% reuşesc să ia prânzul cu cei dragi, 11% micul dejun şi 4% nici una dintre mese.
Tot în urma acestui studiu s-a descoperit că 62% dintre femei reusesc să ia masa aproape în fiecare zi cu toţi membrii familiei, bărbaţii au declarat acelaşi lucru în procentaj de 54%.
Concluzia acestui studiu este că suntem prea ocupaţi şi nu dăm importanţă unor lucruri foarte importante din viaţa familiei.
Orice moment în care tu şi rudele tale staţi împreună la masă, petrecând timp de calitate şi vorbind despre lucruri importante, dar care nu produc atmosfera neplacută poate fi considerate o “masă în familie”. Este plăcut să participe toată familia şi la gătit nu doar la masă, în timp ce tata dezosează carnea, mama pregăteşte sosul, copiii aduc pâinea şi toţi membri se simt importanţi în angrenajul bunului mers al familiei.
Fermador preţuieşte familia şi încurajează pe toată lumea să ia masa în familie!
Din dorinţa de creştere şi dezvoltare continuă a societatii Fermador, la sfârşitul lunii iulie 2016, am achiziţionat activul funţional
13.09.2016 | Blog
Carnea de pui este esenţială în combaterea riscului de anemie la bebeluşi, datorită cantităţii crescute de fier pe care o conţine. Pe
18.08.2016 | Blog
Cu toţii suntem atenţi la aspectul fizic şi dorim să lasăm o impresie bună celor din jur. Un rol important în imaginea pe care ne-o creem
11.08.2016 | Blog
Pentru a limita consumul de alimente procesate este bine ca preparatele culinare prezentate mai jos să fie gătite chiar de dumneavoastră,
28.07.2016 | Blog
Se spune că, de cele mai multe ori dragostea trece prin stomac. Aşadar, un mod simplu şi la îndemâna oricărei femei de a arăta
14.07.2016 | Blog
Indiferent de reţetele preferate, este foarte importantă cunoaşterea unor reguli simple de pregătire corectă a cărnii. Pentru o carne bine
07.07.2016 | Blog
Familia reprezintă locul unde ne naştem, experimentăm în primii ani ai existenţei noastre, ne dezvoltăm şi
01.07.2016 | Blog
Astăzi ne-am hotărât să împărtăşim unele trucuri în materie de gătit cu prietenii Fermador. Astfel, pe viitor dacă doriţi
23.06.2016 | Blog
La nivel mondial, carnea de pui este cea mai consumată potrivit statisticilor. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe
16.06.2016 | Blog
Începând cu data de 6 iunie 2016 suntem mai aproape de ieşeni cu un nou magazin Fermador în care se
10.06.2016 | Blog
Importanţa cărnii pentru buna funcţionare a organismului nu poate fi contestată, datorită conţinutului crescut de proteine de calitate
03.06.2016 | Blog
Există foarte puţine gustări care crează o senzaţie de confort, şi dă o stare de bine aşa cum o face carnea de pui. De
25.05.2016 | Blog
15 Mai este o dată foarte importantă în cadrul companiei Fermador deoarece se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei. Cum una din
09.05.2016 | Blog
Dintotdeauna oamenii au căutat să afle ingredientele pentru o tinereţe veşnică , însă până acum
08.05.2016 | Blog
Păstrezi din când în când carne de pui la congelator? O cumperi uneori direct congelată şi vrei să o găteşti imediat? Ştii
01.05.2016 | Blog
La ce eşti atent înainte să adaugi carnea de pui în coşul de cumpărături: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur
21.04.2016 | Blog
Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii
14.04.2016 | Blog
Supă? Grătar sau pur şi simplu friptură la cuptor? Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de
07.04.2016 | Blog
Persoanele din Piatra Neamţ se pot bucura de comoditatea şi uşurinţa achiziţionării puiului Fermador deoarece am inaugurat un nou
23.03.2016 | Evenimente
La Fermador avem grijă de calitate puiului începând cu stația de incubație, continuând cu fermele de creștere, printr-o
04.06.2014 | Evenimente
Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.
Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete.