Importanţa mesei în familie

Fiecare părinte încearcă să îşi apropie copii şi să stabilească cu aceştia o relaţie de prietenie, iubire şi respect reciproc. Copiii se simt bine atunci când părintele oferă protecţie, este prezent în momentele importante şi reuşeşte să ţină pasul cu etapele dezvoltării ca om şi ca personalitate a celui mic.  Această prezentă nu trebuie să fie 100% fizică pentru că astfel părintele se va transforma într-un guardian şi un factor de stres şi nelinişte pentru copil.masa.jpg

Astfel, un moment important în care un părinte se poate apropia mai mult de copil şi poate afla mai multe detalii cu privire la pasiunile sau evenimentele din viaţa acestuia este masa în familie.

Pe lângă avantajul mai sus amintit şi anume crearea unei legături mai strânse şi mai apropiate între membrii familiei, cercetătorii au descoperit că masa în familie luată cu regularitate conduce către un regim de alimentaţie mai sănătos. Copii au şansa să consume astfel mai multe fructe, legume, carne de pui şi nu tot felul de mâncăruri procesate pe care le consumă în cercul de prieteni.

Aceeaşi cercetători au chestionat  diverse familii adresându-le o serie de întrebări precum: “De câte ori pe săptămână obişnuiţi să luaţi masa cu toţi membrii gospodăriei?” şi “De obicei, când vă întâlniţi la masă cu toţi membrii din familie?". Rezultatele studiului au concluzionat că doar 58% dintre cei chestionaţi reuşesc să ia masa zilnic cu familia, 30% servesc două sau trei mese cu familia iar 12% aproape niciodată.

Se pare că seara este cel mai preferat moment în care oamenii se adună la masă cu familia într-o proporţie de 55%, doar 30% reuşesc să ia prânzul cu cei dragi, 11% micul dejun şi 4% nici una dintre mese.

Tot în urma acestui studiu s-a descoperit că 62% dintre femei reusesc să ia masa aproape în fiecare zi cu toţi membrii familiei, bărbaţii au declarat acelaşi lucru în procentaj de 54%.

 

Concluzia acestui studiu este că suntem prea ocupaţi şi nu dăm importanţă unor lucruri foarte importante din viaţa familiei.

Orice moment în care tu şi rudele tale staţi împreună la masă, petrecând timp de calitate şi vorbind despre lucruri importante, dar care nu produc atmosfera neplacută poate fi considerate o “masă în familie”. Este plăcut să participe toată familia şi la gătit nu doar la masă, în timp ce tata dezosează carnea, mama pregăteşte sosul, copiii aduc pâinea şi toţi membri se simt importanţi în angrenajul bunului mers al familiei.

Fermador preţuieşte familia şi încurajează pe toată lumea să ia masa în familie!

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări