Preparate culinare pe care e mai bine să le gătiţi în casă

Pentru a limita consumul de alimente procesate este bine ca preparatele culinare prezentate mai jos  să fie gătite chiar de dumneavoastră, acasă. Astfel, vă puteţi bucura de o mâncare exact pe gustul vostru, dar şi de o calitate nutriţionala superioară. Iată preparatele:cheff-1303313_960_720.jpg

  1. 1.      Fasolea

Fasolea este un aliment de bază dacă vorbim de o dietă echilibrată, datorită datorită conţinutului bogat de fibre şi aportului important de proteine pe care le asigură. Fasolea la conservă este de evitat deoarece conţine o cantitate mai ridicată de sodiu.

 

  1. 2.    Supa de pui

Poate fi destul de tentant achiziţionarea unei supe de pui gata făcute sau formulele de preparare rapidă, însă veţi descoperi că acestea conţin cantităţi foarte mari de sare, conservanţi, potenţiatori de aromă şi îndulcitori artificiali

Recomandat este să cumpăraţi un pui proaspăt, morcovi, ceapă, ţelină, ierburi aromatice din care să faceţi o delicioassă supă care să  vă aducă beneficii sănătăţii.

  1. 3.      Foile de placintă

Lipsa de timp le determină pe gospodine atunci când doresc să pregătească ceva dulce să apeleze la foile de plăcintă deja preparate şi congelate. Acestea sunt însă o bogată sursă de sare, şi conservanţi sintetici.

Este foarte simplu să pregăteşti acasă foi de plăcinte gustoase şi sănătoase. O reteta simplă constă în amestecarea a  250 de grame de făină, 2 linguri de ulei de cocoş, 1 ou ţi un praf de sare.Veţi obţine un aluat fără gluten, fraged, aromat şi dietetic.

      4. Popcornul

Popcornul din comerţ are un aport caloric ridicat, depăşind uneori numărul de calorii al unei mese principale. În schimb, floricelele de porumb făcute în casă fără grăsime, la care se pot adăuga puţină sare, boia de ardei, praf de usturoi etc., sunt o variantă mult mai sănătoasă.

 

Ce alte preparate consideraţi că ar trebui gătite în casă? Este sănătatea mai importantă decât graba sau plăcerea de moment cauzată de consumul unui aliment procesat?

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări