La nivel mondial, carnea de pui este cea mai consumată potrivit statisticilor. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe lângă cele dietetice (puiul este supranumit şi campion la categoria alimentelor pentru slăbit cu doar 100 cal/ 100 gr. carne crudă), gama variată de combinații în care poate fi preparată și nu în ultimul rând prețul avantajos.
Indiferent de alegerea făcută în materie de carne de pui, proaspătă sau congelată, în tăviţă, în folii sau direct în pungi de plastic, trebuie să reţineţi că aceasta nu trebuie desfăcută decât cu puţin timp înainte de a fi gătită, pentru a vă bucura de prospeţime. După ce scoateţi carnea din ambalaj spălaţi-o foarte bine cu apă rece.
În cazul în care doriţi să gătiţi carne de pui care este congelată, este recomandat să o decongelaţi în frigider cu o noapte înainte de a o consuma, în acest fel proprietăţile nutritive ale acesteia nu se pierd. Dacă cumpăraţi carne proaspătă este indicat să o păstraţi la frigider chiar dacă timpul până o gătiţi vi se pare scurt, evitând astfel toate riscurile de alterare. În plus, carnea de pui crudă trebuie să fie ținută întotdeauna pe raftul de jos al frigiderului și păstrată la distanță de carnea gătită, produse lactate, legume crude sau alte alimente.
Datorită varietăţii de combinaţii în care poate fi folosită carnea de pui, face din aceasta o ţintă pentru gospodine. Carnea de pui poate fi folosită pentru pregătirea supelor, ciorbelor şi borşurilor, la gustările calde sau reci, la tocăniţe , friptură la frigare, grătar, friptură la tigaie şi lista poate continua.
Pentru pregătirea unei fripturi de pui excelente trebuie să ţineţi cont de următoarele sfaturi:
– Puiul întreg este recomandat să fie pregătit la cuptor în general;
– Pulpele de pui– sunt ideale pentru a fi pregătite întregi sau dezosate pe grătar, dar pot fi foarte gustoase și preparate la tavă.
– Pieptul poate fi fript la grătar (modul dietetic) sau în tigaie cu făina și ou (șnițele).
– Aripioarele -preparate la cuptor sau la grătar sunt delicioase mai ales în combinaţie cu sosurile dulci-acrișoare sau picante.
Ce alte sfaturi aveţi pentru celelalte gospodine?
Din dorinţa de creştere şi dezvoltare continuă a societatii Fermador, la sfârşitul lunii iulie 2016, am achiziţionat activul funţional
13.09.2016 | Blog
Carnea de pui este esenţială în combaterea riscului de anemie la bebeluşi, datorită cantităţii crescute de fier pe care o conţine. Pe
18.08.2016 | Blog
Cu toţii suntem atenţi la aspectul fizic şi dorim să lasăm o impresie bună celor din jur. Un rol important în imaginea pe care ne-o creem
11.08.2016 | Blog
Pentru a limita consumul de alimente procesate este bine ca preparatele culinare prezentate mai jos să fie gătite chiar de dumneavoastră,
28.07.2016 | Blog
Fiecare părinte încearcă să îşi apropie copii şi să stabilească cu aceştia o relaţie de prietenie, iubire şi respect reciproc.
22.07.2016 | Blog
Se spune că, de cele mai multe ori dragostea trece prin stomac. Aşadar, un mod simplu şi la îndemâna oricărei femei de a arăta
14.07.2016 | Blog
Indiferent de reţetele preferate, este foarte importantă cunoaşterea unor reguli simple de pregătire corectă a cărnii. Pentru o carne bine
07.07.2016 | Blog
Familia reprezintă locul unde ne naştem, experimentăm în primii ani ai existenţei noastre, ne dezvoltăm şi
01.07.2016 | Blog
Astăzi ne-am hotărât să împărtăşim unele trucuri în materie de gătit cu prietenii Fermador. Astfel, pe viitor dacă doriţi
23.06.2016 | Blog
Începând cu data de 6 iunie 2016 suntem mai aproape de ieşeni cu un nou magazin Fermador în care se
10.06.2016 | Blog
Importanţa cărnii pentru buna funcţionare a organismului nu poate fi contestată, datorită conţinutului crescut de proteine de calitate
03.06.2016 | Blog
Există foarte puţine gustări care crează o senzaţie de confort, şi dă o stare de bine aşa cum o face carnea de pui. De
25.05.2016 | Blog
15 Mai este o dată foarte importantă în cadrul companiei Fermador deoarece se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei. Cum una din
09.05.2016 | Blog
Dintotdeauna oamenii au căutat să afle ingredientele pentru o tinereţe veşnică , însă până acum
08.05.2016 | Blog
Păstrezi din când în când carne de pui la congelator? O cumperi uneori direct congelată şi vrei să o găteşti imediat? Ştii
01.05.2016 | Blog
La ce eşti atent înainte să adaugi carnea de pui în coşul de cumpărături: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur
21.04.2016 | Blog
Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii
14.04.2016 | Blog
Supă? Grătar sau pur şi simplu friptură la cuptor? Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de
07.04.2016 | Blog
Persoanele din Piatra Neamţ se pot bucura de comoditatea şi uşurinţa achiziţionării puiului Fermador deoarece am inaugurat un nou
23.03.2016 | Evenimente
La Fermador avem grijă de calitate puiului începând cu stația de incubație, continuând cu fermele de creștere, printr-o
04.06.2014 | Evenimente
Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.
Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete.