Recomandări și sfaturi cu privire la carnea de pui

 La nivel mondial, carnea de pui este cea mai consumată potrivit statisticilor. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe lângă cele dietetice (puiul este supranumit şi campion la categoria alimentelor pentru slăbit cu doar 100 cal/ 100 gr. carne crudă), gama variată de combinații în care poate fi preparată și nu în ultimul rând prețul avantajos.

chicken-1212773_960_720.jpgIndiferent de alegerea făcută în materie de carne de pui, proaspătă sau congelată, în tăviţă, în folii sau direct în pungi de plastic, trebuie să reţineţi că aceasta nu trebuie desfăcută decât cu puţin timp înainte de a fi gătită, pentru a vă bucura de prospeţime. După ce scoateţi carnea din ambalaj spălaţi-o foarte bine cu apă rece.

În cazul în care doriţi să gătiţi  carne de pui care este congelată, este recomandat să o decongelaţi în frigider cu o noapte înainte de a o consuma, în acest fel proprietăţile nutritive ale acesteia nu se pierd.  Dacă cumpăraţi carne proaspătă este indicat să o păstraţi la frigider chiar dacă timpul până o gătiţi vi se pare scurt, evitând astfel toate riscurile de alterare. În plus, carnea de pui crudă trebuie să fie ținută întotdeauna pe raftul de jos al frigiderului și păstrată la distanță de carnea gătită, produse lactate, legume crude sau alte alimente.

Datorită varietăţii de combinaţii în care poate fi folosită carnea de pui, face din aceasta o ţintă pentru gospodine. Carnea de pui poate fi folosită pentru pregătirea supelor, ciorbelor şi borşurilor, la gustările calde sau reci, la tocăniţe , friptură la frigare, grătar, friptură la tigaie şi lista poate continua.

 

Pentru pregătirea unei fripturi de pui excelente trebuie să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

– Puiul întreg este recomandat să fie pregătit la cuptor în general;

– Pulpele de pui– sunt ideale pentru a fi pregătite întregi sau dezosate pe grătar, dar pot fi foarte gustoase și preparate la tavă.

– Pieptul  poate fi fript la grătar (modul dietetic) sau în tigaie cu făina și ou (șnițele).

– Aripioarele -preparate la cuptor sau la grătar sunt delicioase mai ales în combinaţie cu sosurile dulci-acrișoare sau picante.

 

Ce alte sfaturi aveţi pentru celelalte gospodine?

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări