Importanţa cărnii pentru buna funcţionare a organismului nu poate fi contestată, datorită conţinutului crescut de proteine de calitate superioară şi de substanţe minerale, dar există o limită a cantităţii zilnice recomandate consumului.
Caracteristicile nutriţionale ale cărnii depind de specia animalului de la care provine, de hrana acestuia, de anotimp, de sexul şi vârsta animalului. Astfel, în continuare vom prezenta principalele tipuri de cărne indicate a fi consummate şi beneficiile pe care le adduce fiecare:
Carnea de porc
Carnea de porc este caracterizată de conţinutul ridicat de grăsimi, însă reprezintă în acelaşi timp o importantă sursă de proteine, fier şi zinc. Cantitatea de grăsimi nesaturate este superioară oricărui alt tip de carne. Este recomandat consumul de carne de porc însă cu moderaţie.
Carnea de vită
Bogată în fier, acest tip de carne este ideală pentru persoanele anemice, mai ales fără a fi preparat termic o perioadă prea îndelungată. Totodata, acest tip de carne are un conţinut bogat de colesterol de aceea consumul în exces poate afecta buna funcşionare a organismului. Carnea de viţel este mai greu de digerat datorită conţinutului mare de colagen.
Carnea de miel
Carnea de miel este uşor de absorbit de organism şi ajută la rezistenţa oaselor şi prevenirea anemiilor însă este o carne grasă şi greu digerabilă. Nu este recomandată persoanelor cu afecşiuni digestive. Datorită conţinutului mare de fier, seleniu şi aport caloric crescut acest tip de carne este recomandat persoanelor subponderale.
Carnea de pui
Carnea de pui este bogată în vitamine şi săruri minerale, având un conţinut ridicat de zinc, fier, magneziu şi vitamina B12. Conţinutul ridicat de triptofan, o fac ideală pentru ameliorarea stărilor de anxietate, depresie sau chiar insomnia. Datorită faptului că are rol în scăderea apetitului, carnea de pui este cea mai recomandată în curele de slăbire. Carnea de pui conţine jumătate din grăsimile existente în aceeaşi cantitate de carne de vită.
Peştele
Peştele este o sursă importantă de fosfor, potasiu şi iod fiind ideal pentru persoanele ce suferă de afecţiuni ale tiroidei sau boli cardiovasculare. Carnea de peşte este una uşoară care nu supune organismal al mari eforturi în ceea ce priveşte digestia.
Nutriţioniştii recomandă în general consumul de carne de pui şi peşte însă îndeamnă să nu neglijăm celelalte tipuri de carne. Astfel, şi recomandarea Fermador este să consumaţi preponderant carne uşoară de pui sau peşte însă din când în când să vă delectaţi şi cu o carne mai bogată în grăsimi.
Din dorinţa de creştere şi dezvoltare continuă a societatii Fermador, la sfârşitul lunii iulie 2016, am achiziţionat activul funţional
13.09.2016 | Blog
Carnea de pui este esenţială în combaterea riscului de anemie la bebeluşi, datorită cantităţii crescute de fier pe care o conţine. Pe
18.08.2016 | Blog
Cu toţii suntem atenţi la aspectul fizic şi dorim să lasăm o impresie bună celor din jur. Un rol important în imaginea pe care ne-o creem
11.08.2016 | Blog
Pentru a limita consumul de alimente procesate este bine ca preparatele culinare prezentate mai jos să fie gătite chiar de dumneavoastră,
28.07.2016 | Blog
Fiecare părinte încearcă să îşi apropie copii şi să stabilească cu aceştia o relaţie de prietenie, iubire şi respect reciproc.
22.07.2016 | Blog
Se spune că, de cele mai multe ori dragostea trece prin stomac. Aşadar, un mod simplu şi la îndemâna oricărei femei de a arăta
14.07.2016 | Blog
Indiferent de reţetele preferate, este foarte importantă cunoaşterea unor reguli simple de pregătire corectă a cărnii. Pentru o carne bine
07.07.2016 | Blog
Familia reprezintă locul unde ne naştem, experimentăm în primii ani ai existenţei noastre, ne dezvoltăm şi
01.07.2016 | Blog
Astăzi ne-am hotărât să împărtăşim unele trucuri în materie de gătit cu prietenii Fermador. Astfel, pe viitor dacă doriţi
23.06.2016 | Blog
La nivel mondial, carnea de pui este cea mai consumată potrivit statisticilor. Calitățile care o fac sa fie atât de populară sunt, pe
16.06.2016 | Blog
Începând cu data de 6 iunie 2016 suntem mai aproape de ieşeni cu un nou magazin Fermador în care se
10.06.2016 | Blog
Există foarte puţine gustări care crează o senzaţie de confort, şi dă o stare de bine aşa cum o face carnea de pui. De
25.05.2016 | Blog
15 Mai este o dată foarte importantă în cadrul companiei Fermador deoarece se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Familiei. Cum una din
09.05.2016 | Blog
Dintotdeauna oamenii au căutat să afle ingredientele pentru o tinereţe veşnică , însă până acum
08.05.2016 | Blog
Păstrezi din când în când carne de pui la congelator? O cumperi uneori direct congelată şi vrei să o găteşti imediat? Ştii
01.05.2016 | Blog
La ce eşti atent înainte să adaugi carnea de pui în coşul de cumpărături: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur
21.04.2016 | Blog
Te gândeşti la o friptură de pui gustoasă şi fragedă care să te ajute atunci când vrei să-ţi impresionezi invitaţii
14.04.2016 | Blog
Supă? Grătar sau pur şi simplu friptură la cuptor? Indiferent de alegerea făcută pentru pregătirea prânzului sau a cinei, carnea de
07.04.2016 | Blog
Persoanele din Piatra Neamţ se pot bucura de comoditatea şi uşurinţa achiziţionării puiului Fermador deoarece am inaugurat un nou
23.03.2016 | Evenimente
La Fermador avem grijă de calitate puiului începând cu stația de incubație, continuând cu fermele de creștere, printr-o
04.06.2014 | Evenimente
Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.
Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete.