Tipuri de carne. Avantajele consumului unui anumit tip de carne.

Importanţa cărnii pentru buna funcţionare a organismului nu poate fi contestată, datorită conţinutului crescut de proteine de calitate superioară şi de substanţe minerale, dar există o limită a cantităţii zilnice recomandate consumului.

jause-338498_960_720.jpgCaracteristicile nutriţionale ale cărnii depind de specia animalului de la care provine, de hrana acestuia, de anotimp, de sexul şi vârsta animalului. Astfel, în continuare vom prezenta principalele tipuri de cărne indicate a fi consummate şi beneficiile pe care le adduce fiecare:

Carnea de porc

Carnea de porc este caracterizată de conţinutul ridicat de grăsimi, însă reprezintă în acelaşi timp o importantă sursă de proteine, fier şi zinc. Cantitatea de grăsimi nesaturate este superioară oricărui alt tip de carne. Este recomandat consumul de carne de porc însă cu moderaţie.

Carnea de vită

Bogată în fier, acest tip de carne este ideală pentru persoanele anemice, mai ales fără a fi preparat termic o perioadă prea îndelungată. Totodata, acest tip de carne are un conţinut bogat de colesterol de aceea consumul în exces poate afecta buna funcşionare a organismului. Carnea de viţel este mai greu de digerat datorită conţinutului mare de colagen.

Carnea de miel

Carnea de miel este uşor de absorbit de organism şi ajută la rezistenţa oaselor şi prevenirea anemiilor însă este o carne grasă şi greu digerabilă. Nu este recomandată persoanelor cu afecşiuni digestive. Datorită conţinutului mare de fier, seleniu şi aport caloric crescut acest tip de carne este recomandat persoanelor subponderale.

Carnea de pui

Carnea de pui este bogată în vitamine şi săruri minerale, având un conţinut ridicat de zinc, fier, magneziu şi vitamina B12. Conţinutul ridicat de triptofan, o fac ideală pentru ameliorarea stărilor de anxietate, depresie sau chiar insomnia. Datorită faptului că are rol în scăderea apetitului, carnea de pui este cea mai recomandată în curele de slăbire. Carnea de pui conţine jumătate din grăsimile existente în aceeaşi cantitate de carne de vită.

Peştele

Peştele este o sursă importantă de fosfor, potasiu şi iod fiind ideal pentru persoanele ce suferă de afecţiuni ale tiroidei sau  boli cardiovasculare. Carnea de peşte este una uşoară care nu supune organismal al mari eforturi în ceea ce priveşte digestia.

Nutriţioniştii recomandă în general consumul de carne de pui şi peşte însă îndeamnă să nu neglijăm celelalte tipuri de carne. Astfel, şi recomandarea Fermador este să consumaţi preponderant carne uşoară de pui sau peşte însă din când în când să vă delectaţi şi cu o carne mai bogată în grăsimi. 

Știri asemănătoare

Produsele noastre

Gustos și proaspăt, puiul Fermador este o alegere excelentă pentru o alimentație sănătoasă a propriilor copii și a întregii familii.

Vezi produsele

Rețea magazine proprii

Puiul Fermador îți este mereu aproape pentru că dezvoltăm continuu rețeaua de magazine proprii, cu produse întotdeauna proaspete. 

Vezi rețeaua proprie

Urmărește-ne și pe Facebook!

Fermador este puiul cu care                           ne creștem copiii.

Certificări